CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

CUINA PAIRAL I CONVENTUAL

SERRA DE MANRESA, FRA VALENTI

17,00 €
IVA incluido
Editorial:
FARELL EDITORS I DISSENYADORS
Año de edición:
2019
Materia
Cocina de autor
ISBN:
978-84-17116-16-3
Páginas:
144
Encuadernación:
Rústica
Colección:
REBOST I CUINA
17,00 €
IVA incluido

A semblana dels camperols, els frares i monjos solien acompanyar els ?pats amb amanides de car?cter refrescant Ðque llavors en deien enciamÐ on, a m?s de la lletuga, lÕescarola i els cr?ixens, no hi solien faltar les olives salades i les t?peres. Les plantes arom?tiques Ðque els antics frares en deien Òherbes odor?fiquesÓÐ m?s enll? del seu inters remeier, tamb? tenen una gran import?ncia en la cuina puix que la gastronomia conventual i pairal compta amb nombrosos plats que s?n reforats, en el seu gust, amb el complement de les espcies i de les herbes arom?tiques. Les antigues receptes culin?ries aportades en aquest llibre provenen de vells manuscrits i tamb? dÕantics tractats. S?n transcrites amb la puntuaci? i lÕortografia normalitzades per fer-les m?s entenedores i, per tal dÕajudar a la comprensi? de les receptes, lÕautor ofereix un glossari i una orientaci? bibliogr?fica amb la indicaci? dels principals tractats culinaris i amb la relaci? de les fonts manuscrites dÕon provenen la majoria de les receptes que, alhora, s?n comentades i situades en el seu context, ja sigui pairal o conventual, de la Catalunya dels segles XVIII i XIX. Cuina pairal i conventual ?s el primer llibre que lÕautor publica a Farell Editors, entitat editora especialitzada en lÕestudi i la divulgaci? de la cultura popular. La present aproximaci? hist?rica a la cuina pairal i conventual ?s una documentada aportaci? a lÕestudi de la gastronomia catalana que ofereix nombroses receptes indites, ben ?tils Òal rebost i a la cuinaÓ.

Artículos relacionados

  • CUINA MES EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA, LA
    FABREGA, JAUME
    Sin stock - Consultar plazo de entrega

    16,00 €

  • NEVERA MEDIO LLENA, LA
    ROCA, JORDI / ROCA, MARC / ROCA, MARTÍ
    "¿Alguna vez has cocinado un pollo entero y te ha sobrado la mitad? ¿Has organizado una fiesta en casa y te han sobrado patatas fritas? ¿O tal vez te han dejado plantado y donde iban a cenar dos, ahora cena uno solo? A veces es difícil calcular las medidas exactas y acabamos desperdiciando comida que podría haber sido perfectamente aprovechada. De hecho, de media un tercio de l...
    Disponibilidad inmediata

    21,90 €

  • BOCATAS PARA DEVORAR
    SCHWOB, JULIE
    Un libro con fotografías a todo color con más de 60 recetas creativas para devorar deliciosos bocatas. Julie Schwob nos hace descubrir en este libro nuevas maneras de obsequiarnos en el día a día con más de 40 recetas de bocatas imaginativos y apetitosos, dulces y salados, ¡para todos los gustos! Desde los clásicos (hamburguesa, bocata de calamares o de pollo frito) hasta los q...
    Disponibilidad inmediata

    19,90 €

  • CUINA! O BARBÀRIE
    NICOLAU, MARIA
    «Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona, i defensar-ho davant de qui fos. No sou bèsties, cuineu!» Cuinar no és obeir unes instruccions, ni sotmetre’ns a una llista d’ingredients, ni planificar minuciosament la compra del supermercat. Ben al contrari, cuinar és tot all...
    Disponibilidad inmediata

    18,95 €

  • HOKKAIDO
    ANDERSON, TIM
    La isla de Hokkaido es el punto más septentrional de Japón, conocida por sus excepcionales productos y la combinación de tres mundos culinarios –los modelos agrícolas europeos; la gastronomía japonesa tradicional y moderna, y la cocina indígena del pueblo ainu– que la diferencian del resto del país nipón. Hokkaido es un recorrido gastronómico por toda la prefect...
    Disponibilidad inmediata

    35,00 €

  • ESMORZAR DE FORQUILLA
    MOLINS RENTER, ALBERT
    UN ASSAIG SOBRE L'ESMORZAR DE FORQUILLA, AMB LES RECEPTES MÉS EMBLEMÀTIQUES I UN DIRECTORI DELS MILLORS BARS I RESTAURANTS PER GAUDIR-NE. En un moment en el qual les noves tendències gastronòmiques releguen la cuina catalana, l'esmorzar de forquilla es reivindica com l'àpat en què es defensa millor la nostra tradició culinària, convertit en un acte de resistència cultural. Un à...
    Disponibilidad inmediata

    18,50 €

Otros libros del autor

  • ENTREM DINS DEL PESSEBRE
    SERRA DE MANRESA, FRA VALENTÍ
    Disponibilidad inmediata

    12,00 €

  • NOSTRE PESSEBRE, EL
    SERRA DE MANRESA, FRA VALENTÍ
    Sin stock - Consultar plazo de entrega

    17,00 €

  • PÓCIMAS DE CAPUCHINO
    SERRA DE MANRESA, FRA VALENTÍ
    Sin stock - Consultar plazo de entrega

    18,00 €

  • CAPUTXINS I LES HERBES REMEIERES, ELS
    SERRA DE MANRESA, FRA VALENTÍ
    En els anys de la represa de la vida religiosa algunsfrares maldaren esforçadament per tal de revitalitzar idivulgar antigues tradicions terapèutiques, pròpiesdels caputxins, a través de l'edició de receptaris.Fra Valentí Serra de Manresa ha fet una tria d'aquestesreceptes pròpies de la tradició franciscano-caputxinai ens les presenta juntament amb un recull deles herbes remeie...
    Sin stock - Consultar plazo de entrega

    15,00 €