JESÚS LÓPEZ-BELMONTE / SANTIAGO POZO-SÁNCHEZ / JOSÉ ANTONIO MARÍN-MARÍN / ANTONIO JOSÉ MORENO-GUERRERO (COORDS.)
La innovació pedagògica i l'adaptació de les metodologies didàctiques a les necessitats de l'alumnat actual resulta fonamental en l'educació d'avui. En aquesta línia, l'aprenentatge invertit s'erigeix com un model pedagògic que contribueix a l'optimització i actualització del procés d'ensenyament i aprenentatge.
Aquest llibre realitza una aproximació transversal i multidisciplinària de l'aprenentatge invertit, des d'una perspectiva teòrica i pràctica, perquè el lector pugui entendre de manera global aquesta modalitat pedagògica. En primer lloc, s'aborda la importància de les metodologies actives i es delimiten els antecedents, el desenvolupament i l'expansió de la inversió de l'aprenentatge. Seguidament, s'examina la projecció del flipped learning en el camp de l'educació i es proposen diferents eines digitals de suport per al desenvolupament del mètode d'aula invertida. Finalment es presenten experiències d'aprenentatge invertit combinat amb la ludificació, la implementació de l'aprenentatge invertit en l'Educació 4.0, integració del flipped learning en una unitat didàctica basada en un projecte STEAM, i la combinació de l'aprenentatge invertit amb el disseny universal de l'aprenentatge.
L'objectiu dels autors és ampliar les fronteres de la literatura científica actual i contribuir al camp de coneixement de les metodologies actives, perquè el col·lectiu docent pugui considerar l'ampliació dels seus horitzons metodològics i tenir l'oportunitat d'aprofitar les potencialitats de l'aprenentatge invertit en el procés d'ensenyament i aprenentatge