100 REFRANYS SOBRE EL MENJAR I EL BEURE

100 REFRANYS SOBRE EL MENJAR I EL BEURE

LA SAVIESA POPULAR A TAULA

FÀBREGA, JAUME

16,50 €
IVA inclòs
Editorial:
COSSETANIA EDICIONS
Any d'edició:
2021
ISBN:
978-84-1356-044-1
Pàgines:
312
Enquadernació:
Rústica
Col·lecció:
DE CENT EN CENT
16,50 €
IVA inclòs

L'ORIGEN DELS REFRANYS SOBRE ALIMENTACIÓ MÉS POPULARS AMB UNA RECEPTA CATALANA A CADA CAPÍTOL El refrany és una frase sentenciosa que solem utilitzar en la nostra vida diària per descriure situacions, puntuar converses, etcètera. Els refranys són d'autoria anònima, ja que pertanyen al cabal de la saviesa popular. En aquest llibre, podreu fruir d'unes receptes al·lusives, que recreen aquest món tan variat dels refranys de la taula -aliments, tècniques, alimentació...-, explicades amb el seu origen, la seva història, els productes, la comparació amb altres receptes d'arreu i una elaboració pas a pas. * Jaume Fàbrega ha publicat més de 70 llibres, amb 4 enciclopèdies considerades obres de referencia. * La seva gran enciclopèdia sobre _La cuina catalana_ és l'obra de referència utilitzada al taller del cuiner Joan Roca, i cuiners com Ferran Adrià ?amb qui ha col·laborat?, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Fermí Puig i altres han lloat la seva aportació.

Articles relacionats

  • ORIGEN DE 110 DITES POPULARS. PER QUȏ DIEM....?, L' (1)
    VIDAL, ALBERT
    Aquest llibre és un entreteniment, un esbargiment ideal per fer en solitari o en família. Consisteix a llegir una frase feta que utilitzem sovint i descobrir-ne l'origen. Així de senzill. Per fer-ho, de vegades ens haurem de remuntar a l'any de la picor, però com que som de la màniga ampla les explicacions són sempre breus. Volem remenar les cireres, però sense haver de passar ...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    20,00 €

  • SHPILKES
    TOKER, ELIAHU
    Los refranes y maldiciones del acervo folclórico ídish que, en versión española y fonética original ídish, integran la presente obra fueron seleccionados intentando brindar una muestra amplia y representativa de esta singular expresión oral del pueblo judío. En el marco de una historia más de tres veces milenaria, el ídish condensa una cultura cocinada a fuego lento a lo largo ...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    14,90 €

  • ELS 100 REFRANYS MÉS POPULARS
    PÀMIES I RIUDOR, VÍCTOR / PALOU MASIP, JORDI
    Com podem arribar a determinar que _Qui no vulgui pols, que no vagi a l'era_ és el refrany més popular de la llengua catalana _Els 100 refranys més populars_ neixen d'una enquesta feta a través d'internet, el març de 2010, que van respondre 1.200 persones d'arreu de l'àmbit lingu ístic. Arran de la recopilació i tractament d'aquest cabal de respostes sorgeix la idea d'aplegar a...
    Disponibilitat immediata

    16,40 €

  • DITES CATALANES
    PÀMIES, VÍCTOR / PIZARRO, CARLOS
    Disponibilitat immediata

    12,00 €

  • SABEU O LES DIEU?, LES
    VALIENTE, MARÍA JOSÉ
    Disponibilitat immediata

    16,00 €

  • REFRANYER EIVISSENC D'ANTONI JUAN BONET, EL
    PÀMIES, VICTOR / MARÍ, ISIDOR
    El refranyer eivissenc d’Antoni Juan Bonet ha estat recollit i comentat per Víctor Pàmies, lingüista especialitzat en paremiologia, i Isidor Marí, professor i estudiós de la cultura popular eivissenca. La publicació facilita la recuperació dels refranys aplegats per Antoni Juan Bonet el 1937 i publicats a la revista Ibiza entre 1944 i 1957 i els presenta al públic ara acompanya...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    15,00 €

Altres llibres de l'autor

  • CONSERVES CASOLANES
    FABREGA, JAUME
    Des de sempre les conserves s’han elaborat al llarg de les diferentes estacions. A l’estiu es feien les conserves de l’hort i fruites. A finals d’estiu-tardor s’assecaven i es salaven els bolets i es deshidrataven les fruites. A l’hivern es matava el porc i es feien els embotits. Amb el segar i el batre s’encetaven les llo...
    Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • CUINA DEL BARROC
    FABREGA, JAUME
    Aquest llibre sobre la cuina del Barroc, corresponent a lՏpoca del Rector de Vallfogona (s. XVII), sÕha editat en ocasi? de la celebraci? de lÕany dedicat a aquest gran poeta, tan gran com relativament poc conegut, malgrat que la seva figura Ðper les seves poesies, canons i ditesÐ formi part de la cultura popular. Hi trobarem un conjunt de suggestives receptes Ðdels entrants ...
    Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • CUINA CATALANA TRADICIONAL AMB TERRISSA
    FÀBREGA, JAUME
    La terrissa ha estat el material fonamental de la cuina catalana, que ?s inimaginable sense les olles, cassoles i altres atuells fets amb aquest material popular, envernissat o sense. Cuinar amb fang ?s un tast dÕhist?ria que ens submergeix a la cuina de les nostres mares i ?vies, i a una cultura ancestral. ?s la cuina de lÕamor?s xup-xup, que mai no haur?em dÕoblidar, una cuin...
    Disponibilitat immediata

    17,00 €

  • CUINA MES EXQUISIDA DE LA COSTA BRAVA, LA
    FABREGA, JAUME
    Sense estoc, consultar termini entrega

    16,00 €

  • CUINA D'EIVISSA I FORMENTERA, LA
    FABREGA, JAUME
    Sense estoc, consultar termini entrega

    35,00 €

  • BACALLÀ, EL
    FÀBREGA, JAUME
    Del bacalla se nÕha aprofitat tot. ?s, sens dubte, el peix m?s apreciat a la cuina catalana, malgrat que no ?s un peix autocton. En aquest llibre hi trobareu un munt de receptes exquisides, molt ben explicades i documentades, pas a pas, dels Pa?sos Catalans, al costat de les que ens han proporcionat els portuguesos i els bascos i dÕaltres pa?sos del m?n on es menja el bacalla. ...
    Sense estoc, consultar termini entrega

    16,00 €